Projecten

 • Swinging X-Mas (december 2018)

  Cantandum sloeg de handen in elkaar met het koor Fa.Si.Nant om met twee solisten en een heuse Big Band een knaller van een kerstconcert te brengen. U kreeg ingetogen muziek van onder andere Gjeilo, maar vooral ook A Christmas Cantata van Nils Lindberg te horen.
  Uiteraard hoorde daar een receptie bij, en daarvoor moest u op zaterdag15 december om 20.00 uur in de Christus Koningkerk zijn.

  Ditzelfde programma werd in kleinere versie – zonder Big Band en solisten voor de Christmas Cantata, maar wel met deskundige pianobegeleiding van Ilse Van Driessche – ook nog uitgevoerd in de kerk in Munte op vrijdag 21 december 2018.

 • Djiezes! (juli 2018)

  Jubileumproductie naar aanleiding van het 30ste Puppetbuskersfestival georganiseerd door het Europees Figurentheatercentrum, door het gelegenheidsensemble ’t Spelleke van tuupe te goare in samenwerking met het Gentse koor Cantandum en volksmuzikanten.

  Djiezes! is een  bewerking van het evangelie volgens Marcus door Jan De Vuyst, maar dan niet al te letterlijk, en ook in het ‘Gents’. Volgens Jan De Vuyst is het een spielerei. Het is echt grappig hoe oude, archaïsche teksten opeens zo dichtbij komen als je die in een volkstaal omzet.

  Het is geen letterlijke vertaling uit de grondtekst, maar zoals op het boek vermeld staat betreft het: ‘t Evangelie noar/volgens Marcus, achternoar verteld in ‘t Gents, een soort van parafrase-vertaling dus.

  Freddy Claeys bewerkte de tekst voor het poppen- en figurentheater en regisseert.

  Speeldata :

  Maandag 16 juli om 20:00 
  Dinsdag 17 juli om 20:00 
  Vrijdag 20 juli om 20:00 
  Zaterdag 21 juli om 20:00

  locatie : Protestantse Kerk Gent Centrum (hoek Brabantdam en Sint-Kristoffelstraat)

 • NIEUW! (Januari 2018)

Het allereerste concert van Cantandum betrof een nieuwjaarsconcert met twee uitvoeringen: een eerste op vrijdagavond 26 januari 2018 in de Protestantse Kerk in Horebeke, en een tweede in eigen beheer op zondag 28 januari 2018 om 11.00 uur in het buurtcentrum Sluizeken.

Programma: